Lidbrandt's Sporthästar

Dressyr, Fälttävlan & Hoppning

Nyheter

På den här sidan kommer ni inte längre kunna hitta senaste nyheter utan det gör ni på vår nystartade blogg som ni hittar här. Glöm inte följa oss på instagram:

Nyheter från 2016-2017!

Internationell fälttävlan!

26/4:

Nu är vi i samarbete med IKKAB påväg till Polen, Sopot för att debutera lång enstjärnig (CCI1*) med Ottawa. Det ska bli väldigt spännande att se vad Ottawa tycker om att tävla utanför Sverige. Ikväll går färjan.

Stort tack till IKKAB som går in och sponsrar denna tävling för mig och Ottawa.

Här kan ni läsa mer om IKKAB, www.ikkab.se

Håll utkik på våran instagram för dagliga uppdateringar under resans gång! /Isabella

Varierat hästliv!

25/4: Ja, vi har ju inte långtråkigt i alla fall...mycket nyheter att berätta...

21/4 fick älskade Olympia äntligen (en månad över tiden) en fin hingst e. Benetton Dream u.e. Sir Donnerhall. En väldigt söt liten prins som inte är så liten och har ärvt sina kraftiga ben från pappa Ben! Olympia står på Myrsjö Gård och vi är verkligen glada och tacksamma för proffsigt och tryggt omhändertagande av Olympia och fölis. Han har redan ett namn som vi snart går ut med:)

22/4 åkte fina ponnyn Cosmos hem efter ha varit hos oss på utbildning i både dressyr och hoppning några veckor av Isabella. Han har utvecklats massor! Ägare är Rosannas duktiga elev Tindra Hansen.

23/4 Säongsdebuterade Rosanna och Cassis Intermediaire I i Lidköping. Det märktes att det var säsongsdebut. Vi båda var lite för laddade och det blev alldeles!! för många missar. Trots det fick vi mycket bättre resultat än vad jag trodde vilket måste tyda på att vi i alla fall höjt lägsta nivån och kvalitén under vintern vilket är kul. Hem och ladda om/Rosanna

23/4 debuterade vår fina shettis Gozzi ponnygalopp med bravur. Han kom trea i loppet och blev andra bästa ponny från klubben Täby Ponnygalopp. Våra äldre bröder Kristoffer och Alexander med familjer som äger Gozzi var på plats och hejjade, snart är Lidbrandt`s barnen med och rider.

Klicka på bilderna nedan för att se dom större!

Isabella coach i Mantorp!

23/4:

Mina elever har haft en framgångsrik helg i ponnyfättävlan i Mantorp. Jag har varit med som coach i samtliga grenar, super roligt!

Det är mycket man behöver ha koll på i fälttävlan, inte minst när det är endagars och alla grenar går samma dag. Det är tre grenar, ett dressyrprogram, en hoppbana och en terrängbana man ska komma ihåg och rida fram tre gånger och starta tre gånger på samma dag, det är tufft oavsett vilken nivå man är på.

Det är mycket som ska stämma för att man ska kunna prestera så bra som möjligt i alla grenar.

Hur lång tid ska man rida fram, hur ska man komma ihåg alla banor? När ska jag och min häst äta och vila? Vad ska jag tänka på när jag går terrängbanan och hur många gånger? Hur lägger man upp sin framridning på bästa sätt? Hur håller jag koll på optimaltiden?

Erfarenhet och rutin är viktigt för att veta hur man ska tänka och lägga upp allt. Jag har många gånger lärt mig av mina misstag den hårda vägen på alla möjliga olika sätt. Men det är verkligen av misstagen man lär sig och nu tycker jag det är super kul att coacha dessa duktiga tjejer och ge dom alla tips och råd jag har och se till att de inte gör onödiga misstag jag har gjort.

Så stort tack tjejer för en super rolig helg och grattis till bra prestationer!!!

Kramar Bella

Rosannas duktiga elever!

Tur att equipe finns så man kan följa alla online på olika håll, men nervöst är det! Stolt över alla mina duktiga elever ute på banorna! /Rosanna

Beröm av femstjärniga internationella domaren Gustaf Svalling!

21/4:

Super bra programträning idag för Gustaf Svalling. Både jag själv och mina elever red. Intressant och nyttigt! Och jag är väldigt stolt över min Cassis och mina elever! /Rosanna

Dressyrkick-off Johannesberg!

Sen information, men bättre sent än aldrig!

Helgen den 18-19/3 hade SWFRK dressyrkick-off på Johannesberg.

Det var jätte kul att träna ambitiösa och glada tjejer som gjorde fina framsteg på bara två dagar.

Lördagen var en lång dag med individuella träningar från tidig morgon till sen kväll.

Lördagkvällen avslutades med en spännande 5-kamp och efter det en efterrätts-tävling där jag var "provsmakningsjury", utmärkt avslut på en lång dag.

På söndagen hade jag fullt upp med ca 4-5 ekipage åt gången. Vi hade ett annorlunda upplägg med gemensamma gruppträningar där alla red fram tillsammans och därefter fick alla rida igenom varsitt program och sedan ta del av varandras kritik.

Vi pratade ihop oss kring tips och råd vid programridning, vad som är viktigt att tänka på när man rider program, vägar, tempo och tekniskt utförande av rörelserna, mentala biten hos ryttaren mm. Vi kom fram till att även om alla hästar och ryttare är väldigt olika så kan man alltid lära sig av varandra. Roligt och nyttigt i dressyr som lätt blir en väldigt individuell sport.

De var också kul för mig och Isabella att få erbjuda klubben bra rabatt på hela Ps of Swedens sortiment under helgen.

Hoppas att ni alla har uppskattat helgens dressyrträning och är taggade på att ut och visa konkurrenterna att man ska akta sig för Swfrk även på dressyrbanorna framöver!!

//Tränare Rosanna

Säsongen är igång!

4/4:

Vi har spenderat en vecka i Skåne med tre hästar och haft det bra. Årets första fälttävlan är gjord och bra gick det.

Isabella och 7 åriga Ottawa gick direkt in i en enstjärnig klass och gjorde en super bra tävling. Man märkte hur kul både Isabella och Ottawa tyckte det var att få visa upp sig igen.

I dressyren var Ottawa väldigt laddad så Isabella höll igen lite men fick ändå fina 73% och upp i ledning efter dressyren. Hoppningen var årets första bana utomhus och dessutom på stor gräsbana och Ottawa var fin men återigen väldigt laddad, fin runda men tyvärr föll två bommar som Isabella tar på sig. Med endast två terräng träningar tidigare i år så såg terrängen ut som en promenad i parken för ekipaget och de gick i mål felfria på både hinder och tid.

Årets första start resulterade i en fin femteplacering i ett starkt startfält med en ung och lovande häst. Så roligt!

Mowits och Cassis var jätte fina under veckans träningspass.

Med oss som groom hade vi Tilde Pettersson som hade prao, hon var super duktig och vi hoppas att hon vill följa med oss fler gånger. Tack Tilde!!

Isabella och Ottawa har också hunnit med årets andra hopptävling och satte andra raka nollan i 1.20 och de är därmed kvalade till 1.30 på två första försöken. Riktigt bra jobbat!

Så kul att säsongen är igång på riktigt. Framöver kommer många timmar spenderas på vägarna både i Sverige och Europa. Tur att vi har två fina lastbilar från Alfab när Isabella och Rosanna är ute på olika håll. Vi har tävlingar inplanerade nästan varje helg.

Vill ni vara med och synas med oss, läs mer under Sponsorer eller hör av er direkt till oss här.  

Rosanna planerar att fortsätta få erfarenhet och rutin på den allra högsta nivån i dressyr för att så småningom bli etablerad på nivån och kunna slåss om topp placeringar. Det tar tid och tålamod att bli bäst! Om två veckor gör Rosanna och Cassis årsdebut, spännande att se vad vinterträningen ger för resultat!

Isabella har många stora tävlingar och mästerskap att sikta på både i Sverige och i Europa. Närmast planerar hon att åka till Polen för att tävla i slutet av april. Och går allt vägen så är målet Unghäst-VM för sjuåriga hästar med Ottawa. Kul att ha utbildat en så lovande häst helt själva!

Snart blir Ottawa storasyster, vi går och väntar på fina Olympia som när som helst får ett föl e. Benetton Dream.

Rosanna och Isabellas träningar rullar på som vanligt och eleverna gör super fina framsteg på tävlingsbanorna i både dressyr, hoppning och fälttävlan.

Isabella åker även runt och rider många hästar just nu i både dressyr och hoppning.

För ett par veckor sedan åkte fina ponnyn "Uffe" hem efter att stått hos oss i närmare en månad. Han skulle sättas igång efter en längre vila och var ny ponny för Rosannas elev Tilde. Det tar tid att lära känna en ny häst och hitta alla knappar så vi tyckte att det var perfekt att "Uffe" kunde stå här så Tilde kunde få extra hjälp första tiden och Isabella kunde hjälpa att rida "Uffe".

Idag kom en ny fin utbildningsponny hit som Isabella ska rida i både dressyr och hoppning i några veckor.

Det gäller att ha kul på resan mot de stora målen, och det har vi! Kom ihåg det ni också!

För dagliga uppdateringar, glöm inte följa oss på instagram! =====>

Händelserik början på 2017!

16/3-2017:

Full fart på början av nya året. Våra hästar känns super fina, fräscha och starka efter vinterträningen och redo för 2017 och alla utmaningar. Isabella och Ottawa har varit ute på årets första hopptävling och gjort fina rundor och nollade i 1.20. Det börjar även dra ihop sig för årets första efterlängtade fälttävlan i Tågarp.

Fina Douglas af Haglunda (f. 2011 e. Bocelli) som vi har haft i träning sedan han var tre år är nu såld till en super bra familj där Rosanna ska fortsätta coacha det nya ekipaget vidare i dressyr. Alltid kul att få fortsätta utveckla en så talangfull och ambitiös häst som man haft i träning så många år. Det är roligt när man inser att alla timmar, slit och kärlek som man lagt ner på en häst lönar sig och sälja en häst i absoluta toppskick som är stabil, trygg, positiv, välutbildad och redo att fortsätta sin tävlingskarriär.

Vi har haft några hästar här på utbildning i dressyr när deras ägare har varit bortresta. Väldigt bra att passa på att få sin häst trimmad och välriden när man ändå är iväg. Eftersom vi är inriktade på både dressyr och fälttävlan så kan vi erbjuda hästarna väldigt allsidig och varierad träning beroende på önskemål. Det är något vi anser är viktigt för alla hästar för att de ska bli starka, hållbara och positiva hästar som presterar på tävlingsbanan oavsett disciplin.

Även om din häst står här i två veckor för utbildning i dressyr så blir den inte bättre av att gå dressyr varje dag 14 dagar i sträck utan behöver få dagar då man rider ut eller rider markarbete.

Är din häst här för utbildning i hoppning så kan vi inte hoppa varje dag utan vi lägger in både dressyr och uteridning.

När man lämnar sin häst hos oss så lägger vi tillsammans med ägaren upp ett individuellt träningsupplägg för varje häst för bästa möjliga lyckade resultat av träningen.

De hästarna som har varit här har gjort super fina framsteg och utvecklats massor och det är så kul återlämna hästarna till väldigt nöjda och glada ägare.

Både Rosanna och Isabella har flitigt med träningar i norra Stockholm, för att veta mer gå in och läs under Tjänster.

Isabella åker även runt och trimmar hästar i samtliga grenar åt deras ägare. Det kan vara pga. att man jobbar sent någon dag, slutar skolan sent, har mycket läxor, inte hinner åka ut till sin häst eller helt enkelt behöver hjälp att få sin häst tillriden eller utbildad av olika anledningar då är det perfekt att få sin häst riden av Isabella.

Nu hoppas vi att 2017 fortsätter minst lika bra som det har börjat!

Kramar Rosanna o Isabella

7/3 åkte Rosannas elev Tilde Cedermarks fina Kranevelds Donald hem efter att ha varit här på ett par veckors träning i dressyr. Det har varit roligt att ha honom här och han har gjort jätte fina framsteg.

/Rosanna 

12/3 åkte Rosannas elev Disa Lindgren Hamne fina fälttävlans häst Peveril hem efter några veckors träning i dressyr hos oss. Hans framsteg har varit över förväntan, så kul! Dressyren har tidigare varit hans svagaste gren men nu är det påväg att ändras!

/Rosanna

Rosannas 2016!

Här kommer en sammanfattning om mitt 2016.

Här berättar jag om några tävlingar under året som jag minns lite extra:

Året började med både årsdebut och debut för mig och Cassis i Intermediaire II i Åstorp. Det gick riktigt bra i debuten och det kändes spännande o kul att äntligen få tävla på en nivå som man drömt om hela sitt liv och känna att man klarade av det.

Så kul att få göra denna resa tillsammans med Cassis som inte heller varit på denna nivå tidigare eller tävlat mer än några gånger tidigare.

Andra starten för året var i Lövsta Future Challenge första omgång. Vi tävlade i klassen för U25 ryttare. Denna tävling var i Strömsholm och vi red Intermediaire II för andra gången. Det kändes riktigt bra även om vi hade lite småmissar och behövde både mer stryka och rutin för att sikta på högre procent. Vi fick 64.211 % och mindre än 1/2 procent från att bli femteplacerade i första kvalet.

Att bli placerad i våran U25 debut hade jag inte ens kunnat drömma om när jag planerade början på säsongen, riktigt nära var det!

I början av maj åkte vi till Hammarö för att rida Intermediaire I B och Intermediaire II. Jag åkte dit för att fortsätta få rutin på denna nivå men också för att försöka kvala till U25 SM som senare skulle gå i Strömsholm under nationaldagstävlingarna. För att kvala dit så behövde man rida på minst 63% i Intermediaire II två gånger.

Första dagen fick vi nästan 66% i Intermediaire II och tog då sista kvalet för att få rida U25 SM. Verkligen jätte kul!

Andra dagen red vi Intermediaire I B på drygt 64% och blev fjärdeplacerade, våran första placering i piaff & passage klasser.

Jätte roligt att uppnå två utav mina mål för året under samma helg.

Strömsholmstävlingarna var i början av juni . En extra rolig tävling med härlig atmosfär, vacker miljö, underbart väder och också roligt att det är tävlingar både i dressyr, hoppning och fälttävlan

Det var bara de 15 bästa U25 ryttarna i Sverige efter bäst sammanlagda % från båda kvalomgångarna som fick chans att rida i U25 SM. Så kul att jag o Cassis var ett av de ekipagen som fick vara med.

Cassis var väldigt fin och avspänd under första kvalet.

Hade det inte varit för att en av de tre domarna gav lite väl låga % så hade vi gått vidare till finalen som gick i U25 Grand Prix. Lite surt att vara mindre än 1 % från att gå till final men kanske lika bra att skjuta på Grand Prix debuten tills vi hunnit få lite mer erfarenhet på denna nivå.  

Roligt denna tävling var också att Isabella och Ottawa tävlade fälttävlan och red en CIC1* klass.

Det var mysigt att kunna vara på samma tävling även om det var lite fullt upp att hinna vara med och coacha Bella och samtidigt tävla själv. Bella och Ottawa tog en tredjeplacering i deras debut på nivån. Vi åkte hem glada och nöjda över våra fina hästar.

Härlig helg i Strömsholm!

Midsommarhelgen var jag och tävlade i Everlöv. Jag tog med mig min pojkvän Dennis och åkte dit medan övriga familjen också var på tävling i Skåne men tyvärr var det lite för långt för att hinna träffas mellan starterna.

Det var inte bara midsommar utan också min 25 års dag som firades på lördagen.

Det var en väldigt trevlig tävling med vacker miljö, midsommarfirande och bad i poolen på tävlingsplatsen. Det var också väldigt varmt kommer jag ihåg.  

Cassis gjorde tre riktigt bra starter trots värmen.

På fredagen red vi Intermediaire I B på drygt 64 %, lördagen var det Lövsta Future Challenge kval som vi red på drygt 65% och knappt 1 % från placering även denna gång. Sista dagen red vi en Intermediaire I på nästan 67%.

Överlag tre väldigt jämna och bra starter men lite irriterande små missar som stod i vägen för topp placeringar. Även om jag vill väldigt mycket så får jag påminna mig om att både jag och Cassis fortfarande är nya på nivån.

En underbar sommarhelg som man verkligen kommer ihåg från 2016.

Varm helg i Everlöv!

En till tävling som jag verkligen kommer ihåg från 2016 var Elmia Scandinavian Horse Show som gick i slutet av oktober. Här var det sista kvalet av Lövsta Future Challenge innan finalen i Friends.

En riktigt rolig tävling med arena känsla, stor mässa och även hoppning på högsta nivå.

Det var riktigt kul att tävla i en större arena.

Kul också att Cassis verkligen var med mig och avspänd under starterna.

Längre ner på denna sida beskriver jag tävlingen mer noggrant men det stora målet med helgen var min debut i Grand Prix. Ett mål jag jobbat för hela mitt liv och extra roligt att få uppnå det när man "bara" är 25 år.

Jag hade en bra känsla i helgens två starter och så roligt att få göra de allra svåraste sakerna inne på banan även om det gäller att hålla tungan rätt i mun! Vi slutade på godkända % med många bra saker men också en del missar och massor med saker som kan bli mycket bättre med mer erfarenhet och styrka hos oss båda.

Extra roligt var det att få hjälp av Tinne på framridningen och fina ord av henne när vi kom ut från banan att det är på den nivån vi hör hemma och att vi har mycket utvecklingspotential som ekipage.

Cassis U25 Grand Prix debut i Elmia

2016 var ett lärorikt år på svår klass nivå med Cassis där vi haft super roligt och lärt oss hur mycket som helst.

2017 siktar vi på att fortsätta rida på Grand Prix nivå och fortsätta skaffa oss erfarenhet, rutin och styrka för att förhoppningsvis snart kunna vara med och "fightas på riktigt" även på den högsta nivån. 

Ska också nämna att Douglas Af Haglunda f.2011 gjort ett riktigt bra första tävlingsår. Douglas ligger mig varmt om hjärtat eftersom vi har ridit in honom och har fortsatt utbilda honom vidare uppåt.

Han har under året gått från att debutera LB, till placering i LA på 68% och i höstas debutera MSVC med vinst endast 5 år gammal. Han har även gått FEI finalprogram på 68% i debuten med massa fina lovord.

Så roligt att ha varit med från början och utbildat och utvecklat en så fin häst som dessutom med råge uppnått uppsatta träning och tävlingsmål.

Kul också att få jobba med en häst från början när de är så formbara, inte bara för att sikta mot bra tävlingsresultat utan också till att bli en okomplicerad individ som är lika lätt att hantera hemma som på tävling, som är lätt att rida ut på och som varje dag tycker att varierat arbete är roligt.

Målet är att skapa en hållbar häst som är positiv till arbete under många år framåt.

Tack Åsa som är både ägare och uppfödare till Douglas för att jag fått förtroendet att utbilda din fina häst!

Nu är planen att Douglas ska säljas och fortsätta sin resa med en ny ryttare.

Det är väldigt roligt och varierande för mig som ryttare att tävla på högsta nivå men också att utbilda och tävla unghästar som är i början på sin resa.

2017 är det en till unghäst på ingång till mitt stall som ska börja sina resa tillsammans med mig, väldigt spännande!  

Douglas Af Haglunda f.2011

Jag ska också nämna att det även varit ett väldigt roligt och framgångsrikt år som tränare till mina fantastiska elever. Det är så roligt att hjälpa mina elever mot uppsatta träning och tävlingsmål.

Alltid lika roligt när året är slut att se vilken utveckling alla ekipage gjort och så kul att få vara med och dela glädjen när ett mål är uppnått vare sig det är på träning eller tävling.

Mina elever är bäst! Ni inspirerar också mig till att varje dag bli en bättre tränare och ryttare!

Mitt jobb är bäst tack vare er!  

Min lillasyster Isabella rider fälttävlan och har varit min elev i dressyr sedan hon var 5 år gammal,

i år har hon haft ett väldigt bra år med väldigt bra dressyr och legat i toppen efter dressyrmomentet under alla årets starter oavsett häst, nivå, i Sverige eller utanför. Det är jag väldigt stolt över.  

Tack min älskade familj, elever och hästar för det här året.

Tack mina tränare Tinne Vilhelmson Silfvén och Jennie Larsson.

Tack också ni som på något sätt sponsrat oss under året, PS of Sweden, Alfab, Lyckås Ridsport, Equalityline och Glasskalas.

Ett extra tack till Jimmy Inserte, Sadeldoktorn som sponsrat mig med fantastiska sadeln Erreplus Rembrandt och tack för alltid lika bra och proffsig hjälp när det gäller sadlar och sadelutprovning till våra hästar.

2017 är här, nu kör vi!!

Ha det gott! Kramar Rosanna

Isabellas 2016!

~Family is my strength~

2016 är ett år som jag aldrig kommer glömma. Ett år med väldigt höga toppar och väldigt djupa dalar..

Det har varit mitt bästa tävlingsår hittills med några av dessa toppar:

- Vinst CCI2* Baborowko, Polen EM-val med Mowits

- SM-Guld YR med Mowits i Hovdala

- Ottawa har vinster och placeringar i nästan alla starter

- Tredje plats i Strömsholm CIC1* med Ottawa 

- Vinst CIC1* Hovdala med Ottawa

- Ottawa kvalade till Unghäst-VM för 6-åringar

- Jag vann Championat tecknet YR (Mest championatpoäng)

- Jag har varit med i TV4 Nyhetsmorgon och gjort två livesändningar med Ottawa

- Vi har två nya fantastiska hästlastbilar från Alfab

Det har också varit ett jobbigt år där vi i familjen har bevisat än en gång hur otroligt starka vi är tillsammans.

- Blir uttagen till YR-EM i Italien. Åker 300 mil enkel resa. På plats och dagen innan besiktningen får jag ett besked som gör att jag inte kan starta tävlingen.

- Min mamma blir väldigt sjuk och jag får uppleva den absolut tuffaste och jobbigaste perioden i mitt liv.

Om vi inte var sammansvetsade och tighta innan så är vi det nu, tillsammans klarar vi allt! Tack världens bästa familj för att ni finns! Jag älskar er!

Tack mina tränare och sponsorer som gör det här möjligt!

Nu blickar vi framåt mot 2017 med ännu mer styrka! Jag är mer än redo inför säsongen med ett fantastiskt team bakom mig och fantastiska hästar!

Många kramar Bella

December!

6/12:

December månad är här och det går mot jul, underbart!

Inga mer tävlingar i år och värdefull vinterträning är igång. Det är under vintern man har tid att i lugn och ro träna för att kunna nå nya och större mål nästa år.

Varje häst har en individuell träningsplan för vintern, vissa hästar har haft en lite lugnare period nu medan Rosanna och Cassis tränar på och har gjort flera superbra och nyttiga träningar för Tinne på Lövsta Stuteri.

5 åriga Douglas Af Haglunda tränar på och är snart 6 år och ligger väl framme i sin utbildning för sin ålder , alltid lika roligt att rida honom!

Olympia som är dräktig och ska föla i mars böjar bli riktigt tjock nu, hon är även väldigt hungrig och noga med att få maten före alla andra i stallet, med all rätt!

På kvällarna kan man känna hur fölisen är riktigt vild inne i magen och man känner små sparkar i handen när man lägger den på magen, mysigt!

Rosanna och Isabellas träningar rullar på som vanligt, det planeras för jul och nyårskurser, håll utkik här för mer info.

Vi bjuder på ett litet bildspel med några vinterbilder på vår gård och hästar.

Ha det bra!

Ny B-kortslastbil!

Klicka på bilderna för att se dem större.

1/12:

Vi är superstolta och jätte glada över vår nya B-kortslastbil från Alfab. Det är en luftfjädrad stuterimodell med plats för två hästar. Många mil kommer att spenderas på vägarna framöver med denna bil, både till träning och tävling. Den är inte bara supersnygg utan har precis allt det bästa vi behöver både till våra hästar och oss själva.

På Sweden International Horse Show på Friends i år stod denna bil i Alfab`s monter som utställningsmodell och var tydligen jätte populär.

Är du intresserad av att köpa reklamplats på denna bil? Läs mer under sponsorer och kontakta oss för mer information.

Klicka här för att komma direkt till Alfab`s hemsida.

Missa inte kurs på Ekerö 12-13/11!

Beröm av domaren!

1/11:

Jag är så stolt över alla mina elever när de är ute och tävlar, för att nämna ett par av dem:

Tilde Cedermark gjorde lite extra reklam för mig som tränare härom helgen när hon vann sin klass på drygt 74% och fick fina ord från domaren och även jag fick lite beröm som tränare vilket är jätte kul! Se bilden till nedan höger.

Tilde och Donnie har under hösten haft fina resultat i LA och alltid fått rosett med sig hem!

Jätte kul eftersom Tilde är en av de elever som tränar flest gånger i veckan för mig.

Ida Pettersson och Midori har senaste tiden fortsatt med fina resultat i MSVC och gjort en bra debut i MSVB. Se bilden nedan till vänster från Idas instagram.

Det är inte bara jag som har tävlat klart för i år utan mina elever har snart också ridit sina sista tävlingar för i år och värdefull och rolig vinterträning väntar. Det är nu jag tillsammans med mina elever utvärderar 2016, sätter träningsmål för vintern och börjar blicka mot tävlingsmål 2017.

//Rosanna

Isabella bästa Young Ridern i Sverige!

31/10:

I lördags lämnade mamma, pappa och Isabella Elmia för att åka på fälttävlansträffen i Linköping.

Det dög tydligen inte att titta på dressyr hela helgen;)

Isabella fick ta emot Svenska Ridsportförbundets Championatstecken i Fälttävlan för Young Rider.

Det betyder att hon har samlat ihop flest championatspoäng på tävling under året i Sverige för Young Rider i fälttävlan. Super kul! Isabella laddar redan för 2017!

Rosanna & Cassis debut i Grand Prix!

31/10:

Helgen på Elmia Scandinavian Horse Show i Jönköping är över för denna gång. Super bra arrangerad tävling med arena känsla, stor mässa och stora klasser i både dressyr och hoppning.

Jag kommer gärna tillbaka nästa år.

Cassis skötte sig utmärkt i den speciella miljön, framridningen låg precis i anslutning till mässan och publiken kom väldigt nära inpå tävlingsbanan så det var mycket att titta på. Cassis var fokuserad på mig hela tiden vilket var jätte skönt. Det var väldigt roligt att tävla med arenakänsla och allra helst med Cassis som gör allt för mig.

På fredagen red jag uppvärmningsklass som gick i Intermediaire II. Lite speciellt att rida den klassen som uppvärming denna gång eftersom det brukar vara den klassen vi tidigare tävlat som högsta klass.

Det var en stor klass som var helgens första start för både Grand Prix och Lövsta Future Challenge ekipage.

Cassis och jag gjorde en ganska stabil runda utan större missar men inte så mycket tryck vilket kändes bra inför söndagens GP debut. Jag var i alla fall nöjd med starten även om det finns mycket mer att hämta när Cassis blir starkare och vi får mer rutin på denna nivå.

På söndagen uppfyllde jag ett mål som jag haft hela mitt liv, att tävla på Grand Prix nivå.

Det var debut för både mig och Cassis i U 25 GP som också var sista kvalet i Lövsta Future Challenge.

Vi hade jätte roligt inne på banan och jag hade en super bra känsla även om vi hade en del kostsamma och dyrbara missar. Många av svårigheterna i programmet gjorde Cassis riktigt bra vilket är extra roligt.

Vi slutade iaf på godkända % vilket alltid känns kul i en debut.

Nu väntar massa värdefull vinterträning så vi kan vara med och fightas "på riktigt" på den högsta nivån nästa år.

Tusen tack Tinne för värdefull hjälp på framridningen! Och tusen tack till alla som hållit tummarna i helgen!

//Rosanna

Klicka på bilderna för att se dem större!

                                                                                                                                                                                           

Idag har jag och Isabella varit på Lyckås Ridsport och shoppat inför Elmia Scandinavian Horse Show där jag ska debutera U25 Grand Prix med Cassis.

Det blev beställning av supersnygga fracken Marilyn från Equalityline och sköna/snygga tävlingsbyxor, skjorta och plastrong från samma märke.

Kan inte vänta tills jag får tävla i Elmia i min nya fina frack och tävlingskläder! Man kan ju alltid hoppas på en eller ett par extra procent!

Tusen tack Anna Bagstevold, Lyckås Ridsport & Equalityline för min nya snygga tävlingsoutfit.

//Rosanna

SM-Vinnaren Spirit är till salu!

Spirit Of Big Meadow

Val. 03

Korsningsponny, 148 cm

e. Shiko Brende u.Calista

Till Salu!

Spirit är en snygg ponny som älskar att visa upp sig på tävlingsbanorna.

Han är stabil, snäll och välutbildad. Han har egen motor och mycket energi men skulle aldrig vara dum. Spirit är och har varit en fantastik läromästare för Ella-Carolina.

Ella har tillsammans med Spirit gått från att i stort sätt vara nybörjare för två år sedan till att tävla Lätt AP1 dressyr med vinster/placeringar och därmed kvalat till nationell dressyr.

I fälttävlans debuten för ekipaget i P80 i höstas så blev de mittsvenskan distriktsmästare.

Anledningen till att det inte blivit flera starter är att vi bott långt ifrån tävlingsbanorna.

Några av Spirit Of Big Meadows meriter: 

Tillsammans med tidigare ägaren Isabella Lidbrandt:

2012 SM-GULD i fälttävlan

10:a placerad NM, Norge Fälttävlan

Rankad etta på Tidningen Ridsports årsrankning i Sverige bland ponnyer i Fälttävlan

Vinster tom. LA:P1 dressyr och godkända % i debuten i FEI dressyr

Vinster/placeringar LB/LA Hoppning. 

Tillsammans med nuvarande ägaren/ryttaren Ella-Carolina: 

Silver Mittsvenskas distriktsmästerskap dressyr

Guld Mittsvenskas distriktsmästerskap i fälttävlan

Har senaste två åren ett flertal vinster och placeringar i dressyr upp till Lätt AP1 och hoppning lättC/B.

Vi säljer Spirit pga. att Ella har vuxit ur honom och det alldeles för tidigt….Vi tänkte behålla honom som gårdshäst för han är en sådan fin individ men känner att det är orättvist mot Spirit.

Han älskar att träna, tävla och bli riden kontinuerligt!

Spirit behöver få komma till en ny liten ryttare han kan få lära upp.

Spirit bor i Östersund med sin nuvarande ägare Ella-Carolina men det är inget problem att få provrida honom i Dalarna el Stockholm bara vi planerar det någon vecka innan.

Vid seriöst intresse är ni välkomna att höra av er! Rätt pris till rätt köpare!

Kontakta Mamma Charlotte:

Telefonnr: 070-630 88 28

Mail: [email protected]

Ni kan även kontakta Isabella som tidigare ägde Spirit om ni vill veta mer!

Klicka på bilderna för större bild.

Fina resultat och dressyrponny Till Salu!

16/9:

Helgen inleddes med tävling på fredagen där Rosanna & 5 åriga Douglas Af Haglunda (på bilden till vänster) startade en LB:2 på fina 69% och kom på en andra plats. När man har en så duktig, talangfull och ambitiös unghäst som Douglas så är det viktigt att inte bara träna/tävla på det som är allra svårast.

Helgen fortsatte med fina prestationer och resultat av Rosannas elever.

Ida Pettersson och Midori plockade ännu en placering genom en 4 plats MSVC:1 på 64.681%.

Tilde Cedermark fyllde på sin rosettsamling med ännu fler gula rosetter genom en tredjeplacering i LB:1 på 66.071% och en tredjeplacering i deras andra LA:1 på fina 68.158%.

Maja Williamsson och Holmgaards Menja slog till med vinst i LA:2 på fina 67.286%.

Menja är även till salu för er som söker en fin dressyrponny med kapacitet som i år debuterat FEI på godkända %.

Super stort grattis till er alla som är ute på tävlingsbanorna och är så duktiga!

Holmgaards Menja! Till salu!

Klicka här för att komma direkt till annonsen!

Isabella berättar om sin OS-satsning mot Tokyo 2020 i

TV4 Nyhetsmorgon Live! 

12/10:

Tv4 Nyhetsmorgon inspelningen på fina Runsten Equestrians terrängbana den 5/10 blev väldigt lyckad och Ottawa skötte sig exemplariskt och Isabella med för den delen. Alltid nervöst med live sändning och att hinna ge bra svar på frågorna man får.

Maria Forsblom som var reporter var jätte trevlig och vi tror nog att hon blev lite intresserad av fälttävlan, för vem blir inte det av att höra Isabella berätta om tjusningen med fälttävlan och se ekipaget fara fram över fälten, över höga hinder, svåra linjer och genom vatten. Vi kommer även snart komma ut på hemsidan med en liten film "bakom kulliserna" under inspelningen.

För att se inslaget klicka här!

Ni kan även läsa här vad Tidningen Ridsport skriver, klicka här!

Guldstjärna till duktiga Douglas!

9/10:

Duktiga 5 åriga Douglas Af Haglunda e. Bocelli 1044 tävlade idag och gick ännu ett MSVC program på godkända procent tillsammans med Rosanna. Han fick även väldigt fina ord från domaren vilket är jätte kul eftersom vi själva tror så mycket på honom. Det är så roligt att vara iväg på tävling med Douglas som både är så stor och ung men så lätt att ha med sig och han tycker det är så roligt att visa upp sig.

Guldstjärna till Douglas denna helg!

Lag SM Brons 2016!

10/10:

Stort Grattis till Stora Wäsbys ponnylag som tog Brons på Lag-SM i fälttävlan. Grattis även till Stora Wäsbys andra ponnylag och storhästlag till bra prestationer.

Extra kul är det att de allra flesta inledde med en så bra dressyr.

Det var så kul att ha dressyren på Pre Campen inför Lag-SM , redan där märkte jag hur laddade ni var att förbättra allt som ni kunde.

Vad jag förstår så var dressyren också bättre är tidigare år för Stora Wäsbys lagryttare, det är ju super kul!

Jag vill ge några extra grattis till min elev Erika Hälltorp och Calabash som låg i klar ledning efter dressyren på hela 75.476% och 36.8 straff, med bl.a en nia på inridningen!

Extra grattis även till min elev Tilde Pettersson som red sitt försa Lag SM och presterade jättebra tävlingen igenom och var med i det laget som tog brons, det är inte dåligt med Lag-SM Brons i debuten.

Det brukar börja med Lag-SM sedan fortsätta med SM och rätt vad det är så är man på EM..

iallafall min erfarenhet när det gäller min lilla syster Isabella...

Ha det bra! //Rosanna

Live reportage i TV4 onsdag 5/10!

4/10:

Vi är glada att berätta att imorgonbitti onsdag den 5/10 kommer Isabella tillsammans med framtidshästen Ottawa göra ett live reportage i TV4 Nyhetsmorgon. Klockan 09.15 och 09.40 kommer ni att få se Isabella och Ottawa i tv rutan. Så spännande och kul!

Personbästa och bra debuter!

3/10: I helgen har Rosannas elever visat framfötterna igen. Ida Pettersson och Midori kom på en femte placering i LA:3 på drygt 65% och fick personbästa i MSVC:2 på fina 67.66% och kom på en fin tredje placering. I samma klass fick Ida även höga betygen 8,5 på skritten och 8 på gångarter. Stooort Grattis!!tent. You can change my font, size, line height, color and more by highlighting part of me and selecting the options from the toolbar.

Tilde Cedermark och D-ponnyn Donnie var på Berga och tävlade.

I LB:1 fick de hela 72.5 % och kom på en fin tredje placering. I deras LA debut fick de hela 70% och slutade återigen på en fin tredje plats. Två program på 70 % eller mer och dessutom i LA debuten, det är inte dåligt jobbat! Stort meeega Grattis!!

Samma tävling och klasser tävlade även Alma och Azalea. Alma köpte Azalea av oss ungefär förra året vid en här tiden. Alma och Azalea vann LB:1 på hela 75.89% och kom tvåa i LA:1 på 70.6%.

Vi är så glada att det går så bra för Alma och Azalea.

Dagen innan var Ebba Wiking och D-ponnyn Aquadora på Hufvudsta och tävlade. I LB:1 fick de fina procenten 68.750% och kom första utanför placering. De debuterade även LA:1 som var första gången för båda två, vilket resulterade i fina 64.737 % och hamnade strax utanför placering.

Super bra jobbat av Ebba och "Doris" som också är en duktig hopp ponny.

Jag är super stolt över er och det är så roligt när mina elever når nya mål och debuterar högre klasser på ett så bra sätt! //Rosanna

Lovande storhästekipaget Ida Pettersson och Midori.

Längst fram ser ni Tilde Cedermarks fina ponny Donnie och i bakgrunden ser ni Alma & Azalea.

Pre Camp inför Lag-SM!

3/10:

Igår hade Rosanna dressyren på Stora Wäsby Fältrittklubbs Pre Camp inför Lag-SM i fälttävlan kommande helg.

Ett roligt upplägg med gemensamma lagträningar och programridning där alla var engagerade i varandras ritter. Super kul med glada och ambitiösa ungdomar!

Vi önskar stort lycka till på Lag-SM !!!

Rid så det ryker!!

Borta bra men hemma bäst!

28/9: Från sol och 30 grader varmt hem till höstrusk och gula löv. Äntligen hemma igen efter ett spännande, lärorikt och roligt äventyr på EM i Montelibretti, Italien även om det inte riktigt fick det slutet vi hade önskat och planerat.

Vi är i alla fall glada att Rosannas dressyrelev Jennifer Hallsenius och fina hingsten Chelldon Z genomförde sitt första Junior -EM i fälttävlan på ett bra sätt. Perfekt att Rosanna var på plats och kunde träna Jennifer både dagarna innan tävling och på framridningen. Fin dressyr med lite ojämna dressyrpoäng och några missar som resulterade i drygt 65%.

Lite tomt känns det för oss eftersom det varit ett mål hela teamet har jobbat för senaste åren. Men så skönt att komma hem till vår egen gård och våra hästar som väntat på oss hemma.

Nu fortsätter Rosannas ordinarie veckoträningar och det känns skönt för hela teamet att komma in i vanliga höstrutiner igen.

Hästarna hemma på gården är verkligen skötta i toppskick av världens bästa Terese Tidblom och Åsa Gröneberg-Lind. Stort tack för att ni tar hand om vår gård och hästar på bästa sätt så vi kan koppla av när vi är iväg på tävling. Ni är guld värda!

Ingen bra dressyr, ingen rosett i fälttävlan!

26/9: Rosannas superduktiga elever har ridit hem flera rosetter senaste tiden!

Tilde Pettersson och C-ponnyn First Class Lady (på bilden till vänster) som vann DM och blev därmed distriksmästare i fälttävlan i Stockholm. Med en super dressyr, bra hoppning och terräng fanns det ingen som kunde stå ivägen för vinsten i ekipagets andra P90 start! Läs mer på Svenska Ridsportförbundets hemsida, klicka här för att komma direkt dit.

I samma DM klass startade även Rosannas elev Minna Bohlin och Electrin Entertainer som inledde med en super dressyr på 37,5 straff vilket är hela 75% , super hoppning och låg sedan i ledning inför terrängen men en liten miss i terrängen gjorde att de denna gång missade vinsten.

Elin Bjurfors och Nimbus vann DM (H100) och blev distriktsmästare för Juniorer i Stockholmsdistriktet. Super kul!

Samma tävling men en annan klass så segrade super ekipaget Erika Hälltorp och Calabash i P80 på sina dressyrstraff 49.5. I samma klass kom även Maja Arrhult och Munsboro Limestone på en fin femte placering.

En liten sen uppdatering är duktiga storhäst ekipaget Emma Holm och Shiloh som efter flera super starter i H90 med en dressyr som ständigt blir bättre och bättre så debuterade ekipaget H100 på Stockholms Ryttarstadion 10-11/9 med en dressyr på 66%, bra hoppning och terräng så slutade ekipaget på en fin tredje placering i sin debut!

Extra stort grattis till er som är nämnda här men också grattis till er andra som tävlat och varit duktiga i helgen!

Elin & Nimbus!

Vinst i debuten i FEI!

23/9:

Rosannas dukiga elev Erika Hälltorp och 24 åriga fälttävlansponnyn Calabash debuterade FEI dressyr och vann. Läs mer i repotaget på Tidningen Ridsport, klicka här för att komma direkt dit.

Ledsamt beslut!

21/9:

Oavsett hur många mil vi har åkt och hur mycket jag har sett fram emot EM och att rida för medalj så går Mowits bästa alltid i första hand.

När vi dagen innan den riktiga veterinärbesiktningen skulle visa upp våra hästar för vår landslagsveterinär Lisa så hittade vi en liten liten blödning på ett av Mowits ben som var svår att märka eftersom han travade upp så fint och var så fräsch och fin när jag red.

Idag är det ingen fara och Mowits mår hur bra som helst men det är ingenting vi vill rida ut med i den två stjärniga terrängen och riskera varken Mowits eller mig att det händer något.

Därför har vi mycket tråkigt nog avstått från att delta i tävlingen.

Väldigt ledsamt men vi är glada att alla mår bra och vi vill förebygga att en "onödig" olycka sker.

Nu är vi kvar och passar på att ha semester men framförallt heja på Svenskarna!!!

Bryta ihop, komma igen och heja fram sina lagmedlemmar, det är något man som tävlingsryttare får lära sig att göra mer än en gång i sin karriär.

Kramar Bella

Framme i Montelibretti!

19/9:

Igår kom vi äntligen fram till tävlingsplatsen i Montelibretti.

Det var verkligen en upplevelse att resa från Tyskland, via Österike, Brennerpasset och vidare mot Italien. Så häftiga berg och alper. När vi kom in i Italien började det bli otroligt vackra vinodlingar överallt och häftiga "alpbyar" som låg både i dalarna och högst uppe på bergen. Tänk vad vi får uppleva tack vare älskade Mowits, för annars hade vi inte tagit oss tiden att resa hit.

Mowits reste väldigt bra. Vi stannade en natt i Verona, Italien innan vi fortsatte mot slutdestinationen Montelibretti, knappt 4 mil från Rom. Väl på plats har vi nu installerat oss och börjar komma iordning.

Idag ska Sverige-flaggor på plats, både i stallet och runt lastbilarna där svenskarna står i samlad trupp, fler bilder kommer!

Tävlingsplatsen är väldigt fin och häftig när de stora bergstopparna ramar in horisonten.

Igårkväll joggade Isabella Mowits med ett vakande öga ifrån Rosanna. Han var fin och "på hugget" trots den långa resan.

Vädret är än så länge bra och "lagom" varmt bortsett från ett tropiskt regnoväder med blixtar och dunder som en stund slog ur elen igårkväll, men lite dramatik ska det ju alltid vara!

Fortsättning följer...

Rosannas elevframgångar på hemmaplan!

Rosanna håller kontakten via telefon med sina elever som flitigt har tävlat hemma i Sverige i helgen. Det är viktigt för Rosanna att alltid finnas till hands för sina elever även om hon själv är i Italien. Med hästar och träning/tävling så är den ena dagen aldrig den andra lik så Rosanna vill alltid finnas där om man han en fundering eller undrar över något.

Hur som helst, för att nämna några bra prestationer så är vi glada att gratta Tilde Cedermark med sin nya D-ponny Kraneveld`s Donald som i helgen vann deras debut på tävlingsbanan tillsammans. De fick ihop hela 71.607% i LB:1. Vilken super start!

I vanliga fall fälttävlansekipaget Minna Bohlin och Electric Entertainer startade Stockholms distriksmästerskap i dressyr bland Dponnyer och gjorde ett mycket fint program i LAP:1 som resulterade i 66.447% och en fin sjätte placering i ett tufft startfält bland SM-ponnyer.

I DM startade även Maja Williamson och egenutbildade D-ponnyn Holmgaards Menja och Tilde Pettersson och C-ponnyn First Class Lady, super duktiga tjejer som rider och tävlar i alla grenar.

Tilde och First Class Lady kommer vara ett av få ekipage (kanske det enda?!) som startar DM i alla tre grenarna i Stockholmdistriktet.

Samma dag fast bland storhästar så startade Ida Pettersson och Midori deras andra MSVC på fina 64.222 % och kom första utanför placering. Det gjorde att de på två starter direktkvalade till att få rida MSVB, det är riktigt bra gjort!

Rosanna är så stolt över sina elever och att de verkligen har ett upplägg för träning och tävling även när Rosanna inte kan vara på plats.

Tilde Cedermark & Donnie

Minna Bohlin & Electric Entertainer

16/9: Resan mot EM i Italien påbörjades redan i onsdags. Igår lämnade vi Skåne och tog färjan till Tyskland. Idag har vi bilat genom Tyskland.

Ikväll kom vi fram till stallet i Tyskland där vi ska övernatta innan resan fortsätter imorgon. Mowits har rest riktigt bra. Imorgon fortsätter vi mot Österrike och över Brennerpasset och sen vidare mot Verona, Italien.

Isabella finslipade formen genom ett jätte bra terrängpass för Janne Jönsson innan avfärd mot Tyskland.

Glada hästar och groomar(föräldrar) som rastar hästarna strax efter ankomst till Tyskland. Längst till höger är Rosanna & Mowits.

15/9 : Vi är stolta att presentera vår nya sponsor Glasskalas som är med och bidrar till EM-resan mot Italien. Glasskalas har allt för kalaset, mässan och eventet!

Klicka på bilden för att komma direkt till deras webbsida.

14/9: Vi är jätte glada för vår nya familjemedlem. Tack Alfab nu kan både vi och Mowits resa bra och säkert mot Italien.

11/9:

Solig dag i Vallentuna på tävling. Rosanna tävlade Douglas Af Haglunda i både LA och MSVC.

Kul var också att Douglas ägare Åsa var med både som chaufför och hästskötare.

Två godkända rundor i båda klasserna med jätte fin känsla men ett par små missförstånd och därav några missar. Rosanna tycker verkligen det är hur kul som helst att tävla en så okomplicerad unghäst. När man kommer in på banan lägger han i en växel till och bokstavligen ger järnet.

På plats var även Rosannas duktiga elev Ida Pettersson och hennes häst Midori. Ida hade en bra dag med drygt 67% i LA:3 och en fjärdeplats samt debut i MSVC på drygt 64% och en åttonde placering. Dagen innan var det ponnytävling och där vann Rosannas elev Ebba Wiking och ponnyn "Doris" LB:1 på nästan 67%.

På bilden ovan, Douglas af Haglunda F.2011

e. Bocelli 1044

Ida Pettersson & Midori

4/9:

Händelserik helg för familjen Lidbrandt.

Tur att vi har två föräldrar. Mamma Rosie åkte med Isabella till Skåne och pappa Thomas fick vara hemma och sköta hästarna och åka på tävling med Rosanna både lördag och söndag.

Isabella och Mowits var på PreCamp i Skåne inför EM. Alla juniorer & Yr var på plats med sina hästar. Mowits var super fin på programridningen för Anne Persson. Han var även väldigt fin på hoppningen för Maria Gretzer och Gunilla Fredriksson.

Helgen innehöll även avsutten teambuilding på Lunds Brandstation. Isabella tyckte besöket på Lunds Brandstation var en utav helgens höjdpunkter och funderade en stund på att byta karriär men ångrade sig sen, vilken tur!

4/9: Duktiga Douglas Af Haglunda debuterade MSVC tillsammans med Rosanna och vann.

Douglas är bara 5 år men redan så duktig så att han kan ut och fightas om första platsen bland de betydligt äldre hästarna. En talangfull häst med ett hjärta av guld.

3/9: Rosanna och Cassis var på Hogsta och red en Intermediaire IB på drygt 63% och endast två utanför placering.

En mycket lugnare Cassis än föregående helg då det kokade över lite. Fint program med plus för den luftiga och fina passagen.

Det går verkligen åt rätt håll. Dock är det dags att få bort de onödiga småmissarna som kostar alldeles för mycket poäng.

Hem och träna vidare och på`t igen.