Lidbrandt's Sporthästar

Dressyr, Fälttävlan & Hoppning

Blogg

Blogg

Hej!


Rosanna och Isabella Lidbrandt heter vi och är två systrar som bor tillsammans på en hästgård i Skepptuna, 5 mil norr om Stockholm. Tillsammans driver vi företaget Lidbrandt`s Sporthästar där vi tävlar, tränar och utbildar hästar och elever. 

 

Rosanna är Grand Prix ryttare i dressyr och legitimerad C-tränare. Isabella är landslagsryttare i fälttävlan och har flertalet mästerskapsvinster och internationella vinster tom. tvåstjärnig fälttävlan. Vi siktar mot toppen och de allra största mästerskapen.


Eftersom vi elitsatsar inom olika grenar så har vi en väldigt allsidig vardag och sällan en lugn stund. Därför tänkte vi nu dela med oss lite av hur våra liv ser ut både i vardagen och på tävling.

Varmt välkomna hit!:)


version:  lång / kort

Intensiv dag

Publicerat den Comments kommentarer (2642)

Bra men intensiv dag! Elva hästar är ridna, tandläkaren har fixat några hästar och både jag & Rosanna har haft lite lektioner.


Jag fodrade hästarna klockan sex imorse, gick in till min lägenhet och fortsatte att måla om mitt kök som jag påbörjade igår kväll. Man måste vara effektiv om man ska hinna med allt som man vill hehe. När jag var klar gick jag ut till stallet igen, Ebba hade då kommit och börjat med att släppa ut hästarna.


Vi gjorde sen i ordning Ottawa & Maja's ponny Linus för dressyr i ridhuset. Ottawa var först lite stel och hade svårt med kroppen. Det var dag ett för henne så gav henne tid att komma igång och började med lösgjörande övningar. Det tog inte många varv innan hon slappnade av och började arbeta genom kroppen. Skönt att man inte behöver stressa upp sig bara för att hästen inte känns super direkt ifrån början. Har man sitt system och övningar så vet man enkelt hur man ska lägga upp passet, om man behöver ändra träningspasset efter hur hästen känns just den dagen osv. Ett viktigt verktyg! 


När Ottawa & Linus var klara fick dom stå kvar inne i stallet då tandläkaren skulle komma. Vi red sen iväg på MJ och Blaze för ett dressyrpass i ridhuset. MJ var väldigt pigg! Jobbade hela tiden med att han skulle jobba med ryggen, lång och låg i formen utan att tappa bärigheten och takten. Han tycker att det är så jobbigt men kämpade på super!


Ebba värmde upp Blaze åt mig. Blaze har stått hos mig i några veckor. Han har blivit så mycket starkare och orkar mycket mer! Nu orkar han bära sig och arbeta genom kroppen. Han är en fin ponny så det är väldigt kul att jobba med honom! Imorgon ska vi hoppträna för Haking.


När vi kom hem till stallet igen var tandläkaren igång med de hästar han skulle fixa. När tandläkaren var klar red jag, Rosanna & Ebba iväg på Cassis, Nemo och Ebba's häst Annie. Nemo var fin. Han tycker att det är lite jobbigt att "arbeta i ramen" och protesterade lite i början men slappande sen av, lyssnade väldigt fint på mig och gav mig en härlig känsla. På torsdag ska vi hoppträna för Haking .


När dom hästarna var klara fick alla hästarna lunch och vi åkte till ridhuset med våra treåringar Hedda och Kuriosa aka Karin. Vi longerade båda två och sen hoppade jag upp på Karin. Det är så otroligt kul att rida in dessa fina hästar! 


Mitt i allt ska vi människor också hinna äta lunch. Tänk om vi vore lika noga med oss själva som vi är med hästarna. Idag var en sån dag då vi åt lunch i olika omgångar. Så efter unghästarna började jag med att göra klart stallet, då jag redan hade hunnit äta lunch. Jag åkte sen tillbaka till ridhuset för att ha en träning. Först red jag ponnyn och sen tränade jag ägaren på samma ponny. Välrdens sötaste ekipage! 


När lektionen var klar åkte jag hem igen för att hjälpa Ebba göra klart stallet. Kl 18 tog vi in alla hästarna, gav dom insläppsmat och sen red vi iväg på Donnie och Hope. Jag red då dressyr på Donnie. Donnie var idag väldigt glad och pigg. Han är en läromästare som alltid sätter alla skolor, enkla byten osv riktigt bra. Jättekul att rida honom!


När vi kom hem igen var allting klart i stallet. Jätteskönt! Som sagt var en intensiv dag men väldigt rolig! 


Imorgon är det en ny dag med nya möjligheter! 


Rss_feed